Célunk

Ezen oldal a jövőről szól, így a tervek és a folyamatban lévő dolgainkat láthatjuk itt.

 

Legfőbb küldetésünk egy olyan közösség kialakítása, ahol együttes erővel és célokkal környezetünket élhetőbbé tesszük, megismerjük és segítünk egymásnak, s jó szomszédok vagyunk.

Így az árkok, s az utak karbantartása mellett kellő figyelemmel és tisztelettel vagyunk egymás felé, s azt gondoljuk, hogy jó példákkal élhetőbbé tesszük otthonunk, sőt kitoljuk azt kerítéseinken kívül.

 

TISZTA LEVEGŐT

Tiszta levegő programunk két részből áll, egyrészt az ingatlanoknál és közterületeken meg szeretnénk szüntetni az égetést. Ehhez megszavazta 2019.05.19-én a tagság egy Stihl elektromos ágdaráló beszerzését, melyet szabályozott keretek közt lehet a tagjainknak használni. Másrészt létrehoznánk egy közös komposztálót, mely az avarégetést is értelmetlenné tenné. Ezzel kapcsolatban itt olvashatsz még infókat.

 

ÁROKRENDSZER

Az utak karbantartása régi feladata az egyesületnek, a földutakat sár mentesíteni szoktuk, a fácános utat próbáljuk kátyúzni. Sajnos a víz igen sok kárt okoz, emiatt a meglévő árokrendszert 2019-ben teljesen kitisztítottuk, s jelenleg az átereszek elé rácsot csináltatunk, hogy ne akadjon el a jövőben a lefedett árkoknál a hordalék. Az idei évben 3 alkalommal dolgoztunk együtt. Ezzel kapcsolatban itt olvashatsz tovább.

 

SÁRMENTESÍTÉS

Csapás-dűlő sármentesítését tervezzük még májusban, ennek anyagi oldalát egyesületünk már elkülönítette. A gépek nem tudnak bemenni, így ágakat, bokrokat kell levágni, amihez az utcában lakók aktív segítségét fogjuk kérni. Amint megvan az időpont, úgy az idei évben megtörténhet a sármentesítés. Sajnos ezzel összefüggésben van a Csapás dűlő hótakarítása is, mivel ezen munka is függ a csapásdűlő járhatóságától nagygépekkel.

 

PARKOLÓ

A sorompós bódé alatti részen egy 4-6 szeméylautónak alkalmas parkolót építünk, melynek fele egyesületi, másik fele Önkormányzati finnanszírozott. A földmunkák és a murvázás megtörtént 2019.07.18-án. A murva döngölését jelenleg szervezzük.

A parkoló célja, hogy a Fácános vagy a Csapás dőlő úton folyó munkák alatt autóinkat félre tudjuk tenni, illetve a téli hónapokban nem kockáztatjuk a havas napokon a le és felvezetést.

 

KAMERARENDSZER

Szeretnénk, ha kamerarendszerünk kapna egy online kamerát is, melynek leginkább jogi úton kell megfelelnünk. Ezzel a fácános útat lehetne látni tagjainknak, milyen állapotban van a hótól, esetlegesen van e félrecsúszott autó, ami miatt nem érdemes elindulni lefelé autóval. Itt a nemzeti adatvédelmi hatóság válaszára várunk, hogy a jogi elvárásoknak is megfeleljünk. Az online kamerát kizárólag tagjaink tudják majd használni.