Dunabogdányi Hegylakók Egyesülete

Dunabogdányi Hegylakók Egyesülete

Tiszta árok III.

2019 április 27-én volt a harmadik tavaszi szombat, amikor a Hegylakó Egyesületnek tagjai együtt, közös erővel rendbe tették a környezetünket. Sajnos az ároktakarítás jóval nagyobb feladat volt, mint hittük, emiatt mindhárom szombat délelőtti megmozduláson az árkot tisztítottuk. Mint mindig az őrbódé körüli részen is levágtuk a füvet. Összesen az árokból 12m³ avar és hordalék jöhetett ki, illetve rengeteg belógó ágat és az árokba növő bokrot tettünk a bódé feletti részre, amit az Önkormányzat vitet el. Ebben bőven van az ELMÜ által levágott faágakból is.

Tagdíjakat a sorompónál most is szedtünk, így a három alkalommal majd 600eFt gyűlt össze, aminek sorsát lényegében a közgyűlésen határozzuk meg.

A soron következő utca a Csapás dűlő lesz, melynek sármentesítése lesz az egyik 2019-es feladat az összegyűlt tagdíjjakból.

Természetesen a szemétszedés is része volt az ároktakarításnak, s legfiatalabb tagunkat Zozó is elégedett volt a végeredménnyel.

 

Sajnos a lefedett árkok kitakarítása a legnehezebb feladat. Jelenleg csak a Sólyom utcai 11 méter hosszú árokrész maradt eltömődve, amit hamarosan más módszerekkel kitakarítunk.

Várunk minden itt élőt szeretettel a következő megmozdulásunkon. Még attól sem kell tartani, hogy illetéktelenül lefotózunk. Például a képen szereplő Zé úr sem adta arcát felhasználásra, így tiszteletben tartjuk döntését. Szóval a jó hangulat mindig garantált, a kis munka pedig összehoz minket.

Tetszett a cikk?

Megosztás itt: facebook
Oszd meg a Facebook-on
DHE

DHE