Dunabogdányi Hegylakók Egyesülete

Dunabogdányi Hegylakók Egyesülete

Nyugodt kerti sütögetés 3/2 rész

Mindeképpen hanggal érdemes megnézni ezt a kis 30 másodperces videót, melynek ez az második része, de csatornánkon megnézhető a következő 1 rész is.

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy ezen zajjal járó tevékenységek szabályozva vannak az élhetőbb környezetünk miatt. Sokan nem örülnek, ha reggel 6-kor vagy vasárnap délben használják a gépeket, hiába éppen nincsen itthon a szomszéd. A zaj nem ismeri a kerítés fogalmát. A Dunabogdányi  Önkormányzat is, hogy élhetőbbé tegye a Községet, szabályozza a zajjal járó tevékenységek idejét.

Tehát ezen időpontokban LEHET:

  • Munkanapon 8:00-19:00
  • Szombaton 8:00-14:00

EKKOR TILOS

  • Munkanap 0:00-8:00, 19:00-24:00
  • Szombat: 0:00-8:00, 14:00-24:00
  • Ünnepnap és vasárnap TILOS!

Kérem ezt tartsuk figyelembe, s ne azt nézzük itthon van e a szomszéd! Tiszteljük meg a szomszédokat, a másik utca lakóit is, hogy Tőlük is elvárhassuk a tiszteletet!

 

 


Dunabogdány Község Önkormányzatának 10/1998. (VI.22.) Önk. számú rendelete

VII. Fejezet Zajjal járó tevékenység szabályozása 42. §8 Magánszemélyek háztartási igényeit kielégítő zajjal járó zöldfelület-fenntartási, kertépítési tevékenység, barkácsolási, építési, szerelési munkák, zajt keltő gépek és gépesített kéziszerszámok, eszközök használata a) munkanapokon 8:00 és 19:00 óra között b) szombaton 8:00 és 14:00 óra között engedélyezett, c) vasárnap és ünnepnapokon, illetve minden más időszakban tilos.


 

BEJELENTÉS

Az együttélési normákat megsértőket fel kell jelenteni. Ahány szabálysértés indul ellene, annyi büntetést fog kapni. Ez lehet pénzbírság, közmunka vagy elzárás is.

Amennyiben szabálytalanságot tapasztal,

  • Nyílván elsőként szólni kell a szomszédnak, másik utca lakójának, hogy fejezze be a tevékenységet. Ha ez nem történik meg, illetve sorozatosan elfelejti a rendeletet, mely a közösséget védi, úgy
  • hívni kell a 112-t
  • A rendőrség minden esetben kivonul, s megteszi a feljelentést. Ha a tevékenység már abba maradt, úgy tapasztalatunkra és felvételeinkre fog ja alapozni a feljelentést, melyet a Jegyző Úrnak és a Kormányhivatalnak továbbít.
  • Jegyzői hatáskörbe tartozik ez a szabályszegés

Tetszett a cikk?

Megosztás itt: facebook
Oszd meg a Facebook-on
DHE

DHE