Dunabogdányi Hegylakók Egyesülete

Dunabogdányi Hegylakók Egyesülete

KAMERA

A Dunabogányi Hegylakó Egyesület fő célja anno az üdülők védelme volt. Emiatt szereztek még Sápi Bandibácsiék egy bódét és szervezték meg a mindennapos őrzést sok-sok éven keresztül, így lett 2 sorompó is.

A tagdíjjak nem nőttek, míg 24 órás őrségre egyre nehezebb volt találni megbízható embereket, így lett megszavazva 2016-i őszi közgyűlésen a kamerák felhelyezése.

A kamerák felszerelésének költségeinek felét az Önkormányzat állta, azzal a feltétellel, hogy kompatibilis legyen a leendő Dunabogdányi kamerákkal. Így egy olyan rendszerhez is tudunk majd csatlakozni, mely erősebb védelmet nyújt mindannyiunknak.

A kamerák infrakamerák, melyek igen jó felbontásúak, s rendszámfelismerősek. A két nagy kamerát egy kicsi védi, s jelenleg a nap 24 órájában dolgoznak, s rögzítenek. A rögzítőket és a bódét riasztó védi az illetéktelenektől.

Védett már meg minket a Pilisi parkerdő illetéktelen gépeitől, illetve az ELMÜ 14 tonnás munkagépének felmenetelét is rögzítette, s természetesen a szemetelők és hulladéklerakókat is megtalált már a kamerarendszer, melyek mindegyike békésen megoldódott.

 

FONTOS

A kamerák felvételeit csak az illetékes emberek nézhetik vissza.

  • NEM VAGY TAG
    Természetesen, ha a rendőrség kikéri a felvételeket, át kell adja az egyesület, s mindezt szabályozottan a szabályok maximális betartása mellett teszi. Természetesen a rögzített felvételeket szabályozott ideig tároljuk.
  • TAG VAGY
    Tagjaink védelmében gyorsított eljárásban a hatóságnak kiadhatjuk a felvételeket, amennyiben incidens történik. Ekkor nagy lesz a valószínűsége annak, hogy nem íródik felül a rögzített felvétel.

 

 

Tetszett a cikk?

Megosztás itt: facebook
Oszd meg a Facebook-on
DHE

DHE