Dunabogdányi Hegylakók Egyesülete

Dunabogdányi Hegylakók Egyesülete

FELKÉSZÜLÉS A TÉLRE

A múlt heti társadalmi munka után (bódé környékének rendbetétele), e hét végén (29-én) is folytattuk a munkát, mely alkalommal a víz árokba történő elvezetést, valamint a nagyobb lyukak egy részének kővel való feltöltését végeztük. Van olyan kép(első kép), ahol jól látszik, hogy évtizedekkel ezelőtt betemetették az árkot, hisz az árok szegély köve jól látható. Ez nagyon sajnálatos dolog. A víz árokba történő vezetésének egyik feltétele volt, hogy az út szintje magasabb legyen, mint az árok tetejének szegély köve. A képeken látható, hogy kísérletképpen egy kiásott vízelvezetőt kővel raktunk tele, feltételezve, hogy a többi helyen történő vízelvezetés miatt nem lesz akkora a lefolyó víz sodrása, hogy a követ elmossa. 

Minderre amiatt volt szükség, hogy a hókotró könnyebben tudjon feltolatni a meredek részeknél, hiszen az út szélessége és a hókotró szélessége megegyezik, s az árokba csúszás veszélye igen nagy.

Az önkormányzattól kaptunk egy teherautó követ, melyet társadalmi munkában hordtunk szét a meredek részeken.

Tudjuk, a murvás részen autóval rámenni igen durva, de lesz az a jegesút, amikor a murva használata biztonságosabbá teszi a lejutást a hegyről.

Természetesen a bódé környékét is rendbe tettük, szemétszedés, az illegálisan lerakott zöldhulladékok elszállítása valamint fűnyírással tettük szebbé ezt a területet.

A DHE vezetősége kéri a területre NE TEGYENEK KI HULLADÉKOT, SZEMETE. Aki ilyen dolgot tapasztal, hívja az egyesület (bár melyik) vezetőségi tagját, hogy a térfigyelő kamera rögzített felvételén a hulladékot lerakót megtaláljuk. Lehetőség szerint a tettenérés, vagy az észlelés időpontját szíveskedjenek bemondani.

Végezetül köszönet azoknak, akik ismét feláldozták szombat délelőttjüket (reményeink szerint) egy nagyon hasznos és sikeres munkáért.
/Dr. Gebe Zoltán és kisfia, Dr. Szekeres Béla, Kékes Béla, Kapi Krisztián, Dr. Gedei József, Görgényi István, Lóránt Ferenc és Kovács Attila/

Tetszett a cikk?

Megosztás itt: facebook
Oszd meg a Facebook-on
DHE

DHE